Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Haastettu kirkko - Suomen evankelis-luterilainen kirkko vuosina 2008-2011

Kirkon nelivuotiskertomus käsittelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toimintaa vuosina 2008-2011. Nelivuotisjaksolla kirkko on tullut haastetuksi monelta suunnalta. Individualismi on haastanut perinteiset yhteisöön kuulumisen ja osallistumisen tavat myös uskonnollisessa elämässä. Suomalaisten arvomaailman muutokset ovat heijastuneet kirkkoon ja tuoneet sille muutosvaatimuksia. Myös kirkon sisällä polarisaatio on vahvistunut. Julkisessa keskustelussa uskontokriittiset puheenvuorot ovat lisääntyneet ja kirkon ja uskonnon asemaa yhteiskunnassa on haastettu monin tavoin. Omat haasteensa kirkolle ovat tuoneet kuntaliitoksista seuranneet seurakuntien rakennemuutokset ja seurakuntien talouskehitys. 

Nelivuotiskertomuksen tarkoituksena on kuvata ja analysoida kirkossa ja sen toimintaympäristössä tapahtuneita muutossuuntia. Kirjan esille nostamat kehityslinjat antavat näkökulmia toiminnan arviointiin, kehittämiseen ja tulevaisuuden ennakointiin sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla. Käsikirjana nelivuotiskertomus palvelee kirkon luottamushenkilöitä, työntekijöitä ja seurakuntia sekä tiedotusvälineitä. Sitä käytetään myös oppi- ja tenttikirjana ja tutkimusten lähdeaineistona. 

Nelivuotiskertomuksen ovat kirjoittaneet Kirkon tutkimuskeskuksen ma. johtaja TT Harri Palmu, tutkijat vt. johtaja, YTT, TT Hanna Salomäki, FT Kimmo Ketola sekä dosentti Kati Niemelä.

416 sivua, kovakantinen,
kunto uudenveroinen, 
Kirkon tutkimuskeskuksen julkaisuja 115,
Ilmestymisvuosi 2012

Loppumassa - Vain yksi tuote on enää jäljellä.
Hinta:5.00 €