Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Juntunen, Ritva; Toivola, Ritva; Lemmetty, Jukka (kuvitus) - Yhteisvoimin! Tietoa ja tarinaa EU:sta

Tarina eläinten Isometsän unionista johdattaa lukijan tutustumaan Euroopan unioniin. Isometsä on erilaisten metsäneläinten kotipaikka, kuten Eurooppa on erilaisten ihmiskansojen kotiseutu. Molemmissa pyrkimys on vaurastua yhteisvoimin, mutta ennen kaikkea elää sovussa keskenään.

Kirja on satu- ja tietokirjan yhdistelmä. Jokaisessa luvussa kerrotaan ensin tarinaa Oravalan kylästä ja sen jäsenyydestä Isometsän unionissa. Jokaisen luvun selitysosassa kerrotaan tarinassa esille tulleita vastaavia asioita ja niiden toteutumista Euroopan Unionissa - mm. Euroopan kansojen ponnisteluista päästä rauhanomaisesti neuvotellen yhteistyöhön ja kestävään sopuun naapureidensa kanssa. Kirjan lopussa on kooste EU-sanastosta ja -lyhenteistä.

Kirja sopii kaikenikäisille lukijoille - pienimmille lapsille riittää satuosien kuunteleminen ja kuvien katseleminen. Aikuinen lukija pystyy selitysosien avulla vastaamaan lasten kysymyksiin ja keskustelemaan heidän kanssaan. Isommat lukijat saavat tietoa EU-asioista lukemalla itse myös selitysosia. Moni kenties hämäräksi jäänyt EU-asia aukeaa aikuisellekin lukijalle ehkä aivan uudella ja kiehtovalla tavalla.

88 sivua, kovakantinen

Saatavana
Hinta:8.00 €