Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Kivelä, Sirkka-Liisa - Hyviä vuosia. Arvokas ja turvallinen ikääntyminen

Sirkka-Liisa Kivelä kertoo kirjassaan Hyviä vuosia, miten vanhuuden hyvinvointiinsa ja elinoloihinsa voi vaikuttaa omilla ratkaisuillaan. Niin fyysisen kunnon, muistin kuin mielialankin kannalta tärkeitä ovat elintavat. Omaa asumista ja hoitoa kannattaa suunnitella jo etukäteen, kun voimat siihen riittävät. Myös tieto ikääntymisestä ja tarjolla olevista palveluista lisää turvallisuutta ja auttaa vanhenemaan tasapainoisesti.

Sirkka-Liisa Kivelä tarkastelee kirjassaan Hyviä vuosia myös arvokkaan ja turvallisen vanhenemisen yhteiskunnallisia edellytyksiä ja toteutumista. Merkittäviä esteitä hyvälle vanhuudelle ovat esimerkiksi palveluiden epätasa-arvoisuus ja ikäsyrjintä. Jokaisella on oikeus hyvään vanhuuteen, ja kaikki voivat tukea sen toteutumista. Hyvä elämänlaatu kuuluu kaikille, iästä riippumatta.

Hyviä vuosia –kirjassa nostetaan esille monia teemoja, jotka liittyvät ikääntyvien arkeen ja siitä selviytymiseen. Oma aktiivisuus, oikeanlainen ravinto ja ihmissuhteet ovat tärkeitä tekijöitä hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Kirja Hyviä vuosia tarttuu myös konkreettisiin ongelmiin: Kuinka ehkäistä kaatumisia ja toteuttaa lääkehoito turvallisesti?

Hyviä vuosia –kirjassa ei kaihdeta vaikeitakaan aiheita, vaan Sirkka-Liisa Kivelä kirjoittaa avoimesti muun muassa ikääntyvien muuttuvasta ja laajenevasta seksuaalisuudesta, alkoholin ongelmakäytöstä ja kaltoinkohteluista. Hyviä vuosia –kirjan lopusta löytyvistä liitteistä voi olla hyötyä hoitotestamenttia laativille tai edunvalvontavaltakirjan tekijöille.

Sirkka-Liisa Kivelä on yleislääketieteen ja geriatrian erikoislääkäri. Hän toimii yleislääketieteen professorina ja ylilääkärinä Turussa. Hän on kirjoittanut lukuisia tieteellisiä ja yleistajuisia artikkeleita sekä oppikirjoja. Kivelä sai Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjailijapalkinnon 2009.

185 sivua

Loppumassa - Vain yksi tuote on enää jäljellä.
Hinta:32.20 €