Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Raittila, Kaisa - Hiljaisuuden Helsinki

Hiljaisuuden Helsinki etsii pääkaupungin rannoilta, sisäpihoilta ja sivukaduilta hiljentymisen ja sisäisen rauhan maisemia. Hyvä hetki on istahtaminen portaalle kesken matkan tai kulku pienen puiston poikki. Kaisa Raittilan hitaista kaupunkikävelyistä syntyi oivaltavien tekstien kokoelma, jossa tehdään pieniä havaintoja ympäristöstä mutta katsellaan myös sisäänpäin. Esko Jämsän valokuvat luovat lukijan katseelle levollisia suvantopaikkoja. Rauha on asenne, jonka löytää sisältään vaikka kadun vilinässä. Tarkka silmä poimii sen, minkä kiireinen ohittaa.

Kirjan esittelemät rauhan ja hiljaisuuden paikat ovat kenen tahansa löydettävissä. Erilainen kaupunkikirja tarjoaa tuttujen ja tuntemattomien Helsinki-näkymien lomassa sukelluksen sisäisten mielenliikkeiden virtaan. Hiljaisuutta löytyy matkailijoille ja paikallisille asukkaille tutuista kohteista mutta myös kallioilta, pihoista ja puistoista.

Kaunis kokonaisuus sopii matkailijalle upeaksi muistoksi ja helsinkiläisille erilaiseksi opaskirjaksi omaan kaupunkiin. Kirjan tekstit ovat sekä suomeksi että englanniksi, ja mukana on myös kartta kirjassa esitellyistä kohteista.

Kaisa Raittila on kirjailija ja toimittaja, joka on julkaissut useita teoksia. Esko Jämsä on palkittu valokuvaaja, jonka viimeisin julkaisu on kaksikielinen teos Turku - Ikikaunis (2008) yhdessä Markku Heikkilän kanssa. Hän on kuvannut Helsinkiä myös aiemmin ilmestyneeseen kirjaan Sininen Helsinki (2002), johon tekstit kirjoitti Jörn Donner.

78 sivua, kovakantinen,
vuodelta 2010

Saatavana
Hinta:10.00 €