Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Alahautala, Raili - Saloisten pappi

Suomessa eletään mielenkiintoisia aikoja 1500-luvun puolivälin jälkeen. Saksasta lähteneet protestanttiset tuulet ovat saavuttaneet Suomen, mutta tavallinen kansa elää vielä kirkollisten säädösten ja vanhojen uskomusten orjuudessa. Jumalaa lepytellään myymällä aneita.
Herra Niilo on Saloisten pappi ja Pohjanmaan rovasti. Perheen hoito ja vieraista huolehtiminen jäävät enimmäkseen Annie-vaimon huoleksi, sillä virkatehtävät vievät Niiloa monille tahoille hänen laajalla virka-alueellaan.
Niilo välittää aidosti perheestään, ystävistään ja seurakuntalaisistaan. Vastoin vallitsevaa käytäntöä hän myös rukoilee ja saarnaa suomeksi, vaikka vanhan opin mukaan Jumala ei edes osaa suomea. Kirkon ylemmät portaat eivät katso moista toimintaa hyvällä.
Saloisten pappi on vaikuttava romaani ja suurenmoinen tietopaketti keskiajan elämästä, tavoista ja uskomuksista. Niilo ja monet muutkin kirjan hahmoista ovat todellisia, historiallisia henkilöitä.
410 sivua, kovakantinen,
julkaistu 2015
Raili Alahautala on maatilan emäntä Alavieskasta. Häneltä on julkaistu aiemmin historialliset romaanit Herra Niilo (2002) ja Kaunis Emilia (2008). Hän on voittanut useita kirjoituskilpailuja.
Loppumassa - Vain yksi tuote on enää jäljellä.
Hinta:25.00 €