Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Karjalainen, Urpo - Jokiravun kääntöpiiri; ilmoituksen, moraalin ja ikuisuuden leveyksillä

Jokiravut nousevat syvyyksistä ja valtaavat maata kuin Ilmestyskirjan pedot. Tätä kielikuvaa käytettiin maamme herätysliikekiistojen kiivaimmassa vaiheessa 1840-luvun alkupuolella. Körttiläisten kritiikin mukaan hengelliset jokiravut säteilivät helpon uskon lumevaloa.

Urpo Karjalainen tarkastelee uudessa kirjassaan ajan ja teologian virtauksia pyrkien tarjoamaan välineitä 2010-luvun kirkollisiin, uskonnollisluontoisiin ja maailmankatsomuksellisiin keskusteluihin. Hän esittelee mm. Martin Buberin, John Dominick Crossanin, John Shelby Spongin sekä Emanuel Levinasin keskeisiä ideoita hahmottaessaan aate- ja uskonnonhistoriallisesti kestäviä ajattelumalleja. Karjalainen analysoi terävästi aikamme teologista keskustelua, jota uhkaavat niin kontekstuaaliteologioiden sirpaloituminen kuin uusateistien jatkuvat hyökkäykset. Hän jatkaa jo aiemmista julkaisuistaan tunnetulla linjalla, jonka keskeinen perusta on siinä väittämässä, että teologia on yhtä välttämätöntä kuin Jumala itse. Kirja julkaistaan yhteistyössä Herättäjä-Yhdistyksen kanssa.

Urpo Karjalainen on pastori ja Herättäjä-Yhdistyksen Kaakkois-Suomen aluesihteeri. Hän asuu Mikkelissä. Karjalainen on julkaissut useita teoksia mm. herännäisyyden historiasta sekä kristinuskon ja juutalaisuuden historiallisista suhteista.

208 sivua, kovakantinen

Saatavana
Hinta:25.30 €