Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Historia, elämäkerrat

Kuvauksia & tarinoita menneeltä ajalta

Sivu 1 / 2   Tuotteita yhteensä 39 kpl
lumottumaa.jpg&width=280&height=500

Edelmann, Toni - Lumottu maa; mennyt minussa

Kun tunnetun säveltäjän instrumenttina on kynä, syntyy rohkeaa, kaunista, haurasta ja rosoista puhetta elämästä ja muistoista. Mies, jolle on ollut vaikea ilmaista tunteitaan, kertoo rohkeasti menneisyyden ja oman itsensä kohtaamisesta eikä välttele kipeitäkään aiheita. Samalla syntyy kuva ihmissuhteista..
Hinta: 12.50 €32.50 €
paavalin_tarina_varhaiset_vuodet_trevor_galpin_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Galpin, Trevor - Paavalin tarina - varhaiset vuodet

Juutalainen fariseus, jonka me tunnemme nykyisin apostoli Paavalina, vainosi Jeesuksen Kristuksen seuraajia. Hän koki elämänsä järkytyksen menetettyään yhtäkkiä näkönsä poikkeuksellisen kohtaamisen seurauksena. Mutta tämä mullistava ilmestys johti myös Isä Jumalan rakkauden löytymiseen. Kertomus on..
Hinta: 20.00 €
paikka_sisarenkaassa_onni_haapala_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Haapala, Onni - Paikka sisärenkaassa

Onni Haapala on toiminut pastorina ja opettajana, luotsannut Iso Kirja -opistoa ja johtanut Aikamedia-kustannusliikettä. Hän on vahva vaikuttaja ja pitkän linjan kirjallisuusihminen. Paikka sisärenkaassa on rehevää tilitystä ja vähän itseironiaakin Haapalan elämän varrelta. Teos avaa uusia näkymiä myös..
Hinta: 4.00 €
helluntai-toivo_toivo_haapala_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Haapala, Toivo - Helluntai-Toivo

Muistelmateoksessaan pastori Toivo Haapala valottaa värikylläisen elämänsä kiintopisteitä. Hänen ystäväpiiriinsä kuuluvat niin riviseurakuntalaiset kuin teologitkin eli väkeä kaikista kansankerroksista. Huumori on aina ollut läsnä siellä, missä Haapalakin. Helluntai-Toivo kertoo Haapalasta sellaisena..
Hinta: 5.00 €
jorma.jpg&width=280&height=500

Hako, Pekka - Jorma Hynninen; Sielun maisemia

Jorma Hynninen kertoo Pekka Hakon kirjoittamassa kirjassa avoimesti elämänsä syvistä virroista, kamppailustaan julkisen ja yksityisen elämän ristipaineessa. Hän puhuu arvoista, armosta, kirkosta, virsistä, perheestä, rakkaudesta, menestyksestä ja menetyksestä. Hynninen ottaa kantaa suvaitsevaisuuteen..
Hinta: 12.50 €33.20 €
kauneudenvoimaa.jpg&width=280&height=500

Hernberg, Eira - Kauneuden voimaa etsimässä. Irinja Nikkasen elämä ja työ

Ortodoksinen perinne herättää yhä enemmän mielenkiintoa Suomessa: Valamon luostarissakin on viimeisen vuoden aikana käynyt yli 160 000 vierasta. Miten kauneutta painottava ortodoksinen kulttuuri on Suomessa kehittynyt? Ilomantsissa syntyneen, Valamon ystävät ry:n perustajan, Irinja Nikkasen (1920-2008)..
Hinta: 8.00 €
Huhta, Ilkka; Malkavaara, Mikko - Suomen Kirkon Sisälähetysseuran historia: vuodet 1940-2004

Huhta, Ilkka; Malkavaara, Mikko - Suomen Kirkon Sisälähetysseuran historia: vuodet 1940-2004

Suomen Kirkon Sisälähetysseura perustettiin 1905 yhteiskunnallisesti levottomana aikana. Sen kotipaikaksi muotoutui Sortavala. Seuran satavuotisessa historiassa näkyvät suomalaisen yhteiskunnan kehitys ja murrosvuodet. Toisen maailmansodan päätyttyä seuran uudeksi kotipaikaksi tuli Pieksämäki, jonne..
Hinta: 37.50 €
10_matkaa_mongoliaan_mailis_janatuinen_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Janatuinen, Mailis - 10 matkaa Mongoliaan

10 matkaa Mongoliaan kertoo päiväkirjan muodossa kirjoittajan vaiherikkaista matkoista  Tsingis-kaanin maahan vuosina 1990-2013. Savolaistytölle sattuu ja tapahtuu. Sydämen yhteys syntyy yhtä hyvin naisvankien kuin kadulta pelastetun kummipojankin kanssa. Matkanteko on usein vaivalloista töyssyisillä..
Hinta: 28.00 €
kunluostarin.jpg&width=280&height=500

Jansson, Marianne; Lemmetyinen, Riitta - Kun luostarin muurit murtuvat

Marianne Jansson ja Riitta Lemmetyinen liittyivät nuorina saksalaiseen Mariasisarten luostariyhteisöön ja palvelivat nunnina Saksassa, Norjassa ja Suomessa lähes 20 vuotta. Vähitellen he alkoivat kuitenkin kysellä: Onko oikein, että kristillisellä järjestöllä on salainen oppi? Onko oikein, että kristillisen..
Hinta: 27.00 €
miestassaiassa.jpg&width=280&height=500

Junkkaala, Eero - Mies tässä iässä

Milloin miehestä tuli kuusikymppinen? Kramppia ja kremppaa terveessä, sisäisesti nuoressa miehessä. Tässä iässä mies miettii elämäänsä uudelta kantilta.
Pidetyn puhujan leppoisaa ja samalla syvällistä kerrontaa.
Kustantaja: Uusi Tie Painos: 2009 Tuotemuoto: sidottu, kovakantinen Sivumäärä: 143..
Hinta: 6.90 €
suomen-evankelis-luterilaiset-kirkot_anu_jarmisto_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Järmistö, Anu - Suomen evankelis-luterilaiset kirkot

Tämä kirja on kunnianosoitus Reformaation juhlavuodelle. Todellinen kulttuurin tietopaketti. Muhkea kuvateos esittelee Suomen evankelis-luterilaiset kirkot: kaikkiaan 823 kirkkoa värikuvina. Lyhyissä teksteissä kerrotaan rakentamis -tai valmistusvuosi, rakentaja tai suunnittelija, istumapaikkojen määrä..
Hinta: 99.90 €
kutsuttu_lohduttamaan_ulla_jarvilehto_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Järvilehto, Ulla - Kutsuttu lohduttamaan

Kesällä 1980 Egyptin parlamentti antoi julkilausuman, jossa se nimitti Jerusalemia palestiinalaisten pääkaupungiksi. Yksikään valtio ei esittänyt vastalausetta, vaikka julkilausuma koski toisen valtion alueella sijaitsevaa kaupunkia. Saman vuoden syksyllä yli tuhat Jerusalemiin lehtimajanjuhlille tullutta..
Hinta: 12.00 €
viikonperasta.jpg&width=280&height=500

Kallio, Maria-Liisa; Valkonen, Kaija (toim.) - Viikon perästä tulen kotiin; Kaisa ja Kyösti Kallion kirjeenvaihtoa vuosilta 1918-1937

Tammikuussa 1918 syttyi sisällissota. Senaattori Kyösti Kallio oli merkitty punaisten tappolistalle, ja hänen piti painua Helsingissä maan alle. Vaimo Kaisa pelkäsi kotona Nivalassa ja huolehti suuresta Heikkilän tilasta, isännöi ja emännöi yhtä aikaa. Kyösti oli valtiopäivämiehenä asunut paljolti erossa..
Hinta: 12.50 €38.70 €
pyhyyden-lahteilla-130x180.jpg&width=280&height=500

Kantonen, Marianne; Koivula, Veijo; Zitting, Eeva - Pyhyyden lähteillä; ekumeeninen ikonikirja II

Itsenäinen jatko-osa vuonna 2011 julkaistulle Ikkuna pyhyyteen -ikonikirjalle.
Tässä kirjassa on esillä 31 joensuulaisen ikonimaalarin Eeva Zittingin ikonia. Kaksi tietokirjailijaa, hämeenlinnalainen uskonnonopettaja Marianne Kantonen ja oululainen rovasti Veijo Koivula ovat laatineet kuviin liittyvät..
Hinta: 32.00 €
matti_I_suuri_matti_klemettilan_ihmeellinen_elama_sinikka_klemettila_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Klemettilä, Sinikka - Matti I Suuri; Matti Klemettilän ihmeellinen elämä

Matti Klemettilä (1875-1964) oli yksi värikkäimmistä henkilöistä, joita koskaan on liikkunut Suomen poliittisessa elämässä. Poliittisessa virassa hän ei koskaan ollut, vaikka oli viime vuosisadan alussa mukana perustamassa Maalaisliittoa ja sanomalehti Ilkkaa. Varsinaisen uransa hän teki liikemiehenä..
Hinta: 12.50 €32.50 €
pianomies_hillel_tokazier_sinikka_klemettila_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Klemettilä, Sinikka - Pianomies Hille Tokazier

Hillel Tokazier oli kymmenvuotias, kun hänen perheeseensä hankittiin piano. Siitä pitäen soittaminen on täyttänyt hänen elämänsä kokonaan. Samaan aikaan rockmusiikki valloitti maailmaa, ja Hillel tempautui sen rytmeihin. Hän soitti pianoa ja sähköurkuja useissa maineikkaissa yhtyeissä, sävelsi ja..
Hinta: 28.00 €
Kirjoitettu_on_Valtter_Luoto_Valtter_Luodon_elama_ja_tyo_Leevi_Launonen_kirjakauppa_Biblia.jpg&width=280&height=500

Launonen, Leevi - Kirjoitettu on. Seurakuntaneuvos Valtter Luodon elämä ja työ

Seurakuntaneuvos Valtter Luoto on yksi merkittävimpiä vaikuttajia Suomen helluntaiherätyksessä. Teos kuvaa Luodon monipuolista työuraa julistajana ja raamatunopettajana, päätoimittajana, kirjailijana, kristillisen kustannustoiminnan edistäjänä sekä merkittävänä ekumeenisen yhteyden rakentajana. Kirjan..
Hinta: 29.50 €
tyrvaan_pyhan_olavin_kirkko_kirjakauppa_biblia.jpg&width=280&height=500

Lavonen, Kuutti; Rauhala, Osmo; Silveri, Pirjo - Tyrvään Pyhän Olavin kirkko

Keskiaikainen Tyrvään Pyhän Olavin kirkko rakennettiin uudelleen perinteisin menetelmin sen vahingoituttua tuhopoltossa 1997. Kahden taiteilijan, Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan, sisätiloihin tekemät maalaukset valmistuivat kesällä 2009. Kirkosta syntyi palkittu kokonaisuus, jota kävi parissa kuukaudessa..
Hinta: 44.70 €
kengatkuin.jpg&width=280&height=500

Lehtonen, Anna-Liisa - Kengät kuin Tuhkimolla; nuoren tytön elämää 1930- ja 1940-lukujen Helsingssä

Anna-Liisa syntyy Helsingin Kalliossa vuonna 1925. Äiti jättää hänet ankarien, tiukan uskonnollisten isovanhempien Alinan ja Papan kasvatettavaksi. Siihen aikaan Tilanderinsedän sateenvarjo tuoksuu piipputupakalle ja Palmuntädiltä ostetaan appelsiineja ja halpamakkaraa. Brahenkatu 8:ssa on Elannon maitokauppa..
Hinta: 12.00 €33.50 €
laulunaika.jpg&width=280&height=500

Mäkinen, Jukka - Laulun aika

Kertomus Ossi Hämäläisen elämästä. Ihmiset pitivät Ossia toivottomana tapauksena, mutta Jumala näki miehen sisimpään ja valitsi hänestä aseen itselleen. Mielenkiintoinen kertomus suomalaisen miehen elämästä, kovine kohtaloineen, kuinka Jumala kutsuu ja kesyttää, pelastaa, hoitaa ja johtaa kokonaan uusiin..
Hinta: 20.00 €
12